❗️Діє заборона на відвідування лісів та спалювання сухої рослинності!

by hostwx
A27e914b 9f9b 4d6f 9055 B7c5ba9b08b7

Нагадуємо жителям громади, що діє заборона на відвідування  лісів – як пішки, так і за допомогою транспортних засобів, зокрема і велосипедів.

Порушники правил можуть нести адміністративну відповідальність, а за розведення багаття чи підпали на території лісів – кримінальну. 

Важливо, щоб сьогодні ви з повною відповідальністю і розумінням поставились до заборони відвідувати ліси. Адже крім підвищеного рівня пожежної небезпеки варто пам’ятати, що лісові території Бородянщини були зоною бойових дій і там досі  залишаються вибухонебезпечні предмети.

Також нагадуємо про жорстку заборону в країні палити сухостій.

3 березня 2022 р. внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану.

Так, у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додано і навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності.

Такі дії розцінюються як злочин, за який передбачено покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Отже, усім бажаючім спалювати сухостій пропонуємо зважити на міру відповідальності та забути про таку практику. 

Дбайте про свою безпеку та поважайте роботу наших рятувальників!

Читати також