Підготовка до зими: ДТЕК модернізував п’ять енергооб’єктів для найбільш енергодефіцитних районів в Київській області

by hostwx

До початку опалювального сезону ДТЕК Київські регіональні електромережі завершив модернізацію п’яти енергооб’єктів найбільш енергодефіцитних районів області: Обухівського, Бучанського та Броварського. Оновлення обладнання допоможе енергетикам підвищити надійність електропостачання для жителів та низки соціально важливих об’єктів. Незважаючи на війну в країні, ДТЕК продовжує інвестувати кошти в розвиток електроінфрастурктури Київщини і готувати область до проходження зими.

На п’яти енергооб’єктах Київської області енергетики ДТЕК замінили електрообладнання на сучасне та більш потужне. Збудували нові лінії, оновили силові трансформатори, які вичерпали термін експлуатації і були морально та фізично застарілі чи зруйновані в результаті бойових дій. Крім того, замінили старі масляні вимикачі на більш екологічні – вакуумні, встановили обмежувачі перенапруги, реконструювали систему релейного захисту тощо.

«Попри війну ДТЕК Мережі продовжує створювати інфраструктуру для відбудови України і відновлення економіки. Ці роботи спрямовані на те, аби підвищити стійкість енергетичної інфраструктури напередодні зими. Завдяки будівництву нових ліній та модернізованим підстанціям, ми знизили аварійні ризики та підвищили надійність роботи електромережі 110 та 10 кВ, що живить всю Київську область і зокрема, енергодефіцитні Обухівський, Бучанський та Броварський райони», наголосив Віталій Шайда, генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі.

В Обухівському енерговузлі, що є найбільш енергодефіцитним, енергетики побудували та реконструювали чотири лінії середньої та високої напруги. Це дозволило напередодні зими зробити електропостачання для понад 11 500 житлових будинків та установ в цій частині області більш надійним.

У Бучанському та Броварському регіонах енергетики завершили реконструкцію двох високовольтних підстанцій, які потребували модернізації через зростаючий попит на нові електричні потужності. До того ж ці енергооб’єкти були пошкоджені внаслідок бойових дій на території Київської області і потребували відновлення. Реконструйовані підстанції з сучасним обладнанням забезпечуватимуть надійне енергоживлення домівок та критичної інфраструктури Броварського та Бучанського районів області.

Модернізацію енергооб’єктів виконали на кошти інвестиційної програми компанії. Загальний обсяг інвестицій в оновлення склав майже 295 мільйонів гривень.

Нагадаємо, ДТЕК Київські регіональні електромережі підготував мережі Київської області до зими, щоб знизити вірогідність аварій на електромережах та легше пройти опалювальний сезон. Енергетики в умовах воєнного часу оновили майже 300 енергооб’єктів та 4 000 км ліній електропередачі.

Читати також