• Головна
  • Про громаду
    • Загальна інформація
    • Символіка селища
    • Історична довідка
    • Карта Бородянської ОТГ
    • Міста партнери
  • Влада
    • Селищна рада
    • Документи селищної ради
    • Державні закупівлі
    • Виконавчий комітет
    • Графіки прийому громадян
    • Е-петиції
  • Жителям громади
    • Довідник служб та установ
    • Оренда майна
    • Тарифи
    • Перейменування вулиць
    • Освіта
      • Відділ освіти Бородянської селищної ради
    • Спорт
    • Культура
    • Медицина
      • Бородянська центральна районна лікарня
    • Таксі
  • Дозвілля
    • Давнина Бородянщини
    • Мандрівникам
    • Музеї
    • Свята
  • Вакансії
    • Порядок проведення конкурсу
    • Порядок проведення іспиту
    • Перелік питань до іспиту
  • ЦНАП
  • Контакти
12 Тра2023

Бучанська районна філія ДУ «Київський обласний центр контролю та профілакики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» нагадує про заходи профілактики гострих кишкових інфекцій

12 Травня, 2023. Опубліковано: Адміністратор. Розміщено у Новини

Бучанська районна філія Державної установи «Київський обласний центр контролю та профілакики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» нагадує про заходи профілактики гострих кишкових інфекцій, пік яких зазвичай припадає на спекотну пору року.

Підвищена температура довкілля сприяє поширенню збудників, які викликають захворювання на кишкові інфекції. До організму такі збудники потрапляють в основному з інфікованою водою, зіпсованими та неякісними харчовими продуктами або контактно-побутовим шляхом через брудні руки.

Елементарне недотримання правил особистої гігієни, технології приготування страв, умов та термінів зберігання сировини та готових страв, вживання неякісних харчових продуктів може стати причиною виникнення гострих кишкових інфекцій.

Аби уникнути кишкової інфекції,  рекомендуємо:

  • дотримуватися правил особистої гігієни;
  • ретельно мити руки з милом перед вживанням їжі, після повернення з вулиці та після кожного відвідування вбиральні;
  • мити та тримати у чистоті всі поверхні та кухонні прилади, що використовуються для приготування їжі;
  • користуватися індивідуальним посудом;
  • запобігати проникненню комах та тварин до приміщень, де відбувається приготування їжі та зберігаються продукти харчування;
  • регулярно мити та обдавати окропом дитячий посуд та іграшки;
  • окремо готувати і зберігати сирі та готові до вживання харчові продукти (сире м’ясо, птицю, рибу, овочі, фрукти тощо);
  • для обробки сирих продуктів використовувати окремі кухонні прилади (ножі, обробні дошки тощо);
  • добре прожарювати або проварювати продукти, особливо м’ясо, птицю, яйця і рибу;
  • дотримуватися відповідного температурного режиму при зберіганні харчових продуктів (не залишати приготовані харчові продукти при кімнатній температурі більш ніж на 2 години);
  • використовувати безпечну воду, не пити воду з неперевірених джерел;
  • вживати бутильовану воду, у разі неможливості придбання бутильованої води використовувати охолоджену кип’ячену воду;
  • використовувати продукти харчування, оброблені з метою підвищення їх безпеки, наприклад пастеризоване молоко;
  • мити та обдавати окропом фрукти і овочі, особливо у разі споживання їх у сирому вигляді, свіжі ягоди ретельно промивати під проточною водою;
  • не вживати продукти з вичерпаним терміном придатності, використовувати для приготування їжі тільки свіжі харчові продукти;
  • при транспортуванні і зберіганні харчових продуктів використовувати чисту упаковку (поліетилен, контейнери для харчових продуктів тощо);
  • не купувати продукти харчування у випадкових осіб або в місцях несанкціонованої торгівлі;
  • не давати маленьким дітям некип’ячене розливне молоко, сирі яйця тощо;
  • не купатися в непроточних водоймах, у місцях несанкціонованих пляжів, уникати заковтування води під час купання;
  • уникати контактів з особами, які мають ознаки інфекційного захворювання;
  • при появі симптомів захворювання (підвищення температури тіла, головний біль, інтоксикація, блювання, рідкі випорожнення, біль у животі, висипання на шкірі тощо) своєчасно звертатися за медичною допомогою. Самолікування може призвести до значних ускладнень, а також до хронічного носійства збудників кишкових інфекцій, що є небезпечним для оточуючих людей, особливо дітей.

Цивільний захист

Містобудування та архітектура

Версія сайту для слабозорих

Регуляторна політика

  • Планування регуляторної діяльності
  • Оприлюднення проєктів регуляторних актів
  • Відстеження результативності
  • Відомості про здійснення регуляторної діяльності
  • Прийняті регуляторні акти

Економічний розвиток

  • Економічний розвиток
  • Стратегія розвитку Бородянської ОТГ
  • Інвестиції

Останні новини

  • Фінансова підтримка роботодавців за працевлаштування безробітних 23 Травня, 2023
  • Місто-побратим Навалагамелья (Мадрид) підтримує Бородянку 23 Травня, 2023
  • Олена Зеленська й правозахисниця Надія Мурад відвідали Бородянку 23 Травня, 2023
  • Встановлення побратимських відносин між громадою міста Ті Трі Ґаллі (Південна Австралія) та Бородянською cелищною територіальною громадою 23 Травня, 2023
  • Робочі наради 23 Травня, 2023

© 2022. Сайт Бородянської селищної ради. При використанні матеріалів, посилання на сайт обов’язкове

Powered by Warp Theme Framework
forex sirketleri onwin kacak bahis kacak iddaa siteleri canli casino canli rulet siteleri rulet siteleri