Бородянська селищна рада спільно з Укренерго звертається до громадян з проханням дотримуватися вимог охорони електричних мереж та умов виконання робіт в межах охоронних зон електричних мереж

by hostwx

Бородянська селищна рада щиро вдячна жителям Бородянської селищної територіальної громади за відповідальне споживання електроенергії в найскладніші для нашої енергосистеми дні. Також дуже вдячні Національній енергетичній компанії «Укренерго», які роблять все можливе для того, щоб убезпечити енергосистему і не допустити відключень споживачів.

Протягом повномасштабного вторгнення військ рф в Україну забезпечення споживачів України електричною енергією здійснюється в складних умовах воєнного часу. Внаслідок бойових дій (артилерійських, авіаційних та ракетних обстрілів російською федерацією нашої території) з 24 лютого 2022 року в магістральних та міждержавних електричних мережах сталися масові відключення та пошкодження електроустановок, об’єктів та електричних мереж напругою 220-750 кВ.

Додаткових ускладнень в роботі ОЕС України завдають відключення повітряних ліній електропередач,  пов’язані з низовими пожежами, які спричинені підпалами з боку населення: стерні, очерету та сухостою. Це призводить до порушень в роботі мережі та загрожує тривалими відключеннями об’єктів критичної інфраструктури.

Бородянська селищна рада  спільно з Укренерго звертається до громадян з проханням дотримуватися вимог охорони електричних мереж та умов виконання робіт в межах охоронних зон електричних мереж.

Наголошуємо на неприпустимості розкладання вогнищ та спалювання стерні, очерету та сухостою в зонах проходження повітряних ліній електропередач всіх класів напруги!

Читати також