Центральна районна бібіліотека

by hostwx

Бородянська центральна районна бібліотека

DSC03964

Юридична адреса: вул. Паркова, 1-а, смт. Бородянка, Київська обл., Україна, 07801

Директор ЦБС : Некрутенко Ганна Григорівна

Контакти: (0-45-77) 5-33-07 – директор, методисти

 (0-45-77)  5-22-32 – відділ обслуговування дорослих 

 e-mail: [email protected]

Режим роботи:  вівторок – неділя з 9.00 до 18.00                            без перерви, вихідний – понеділок

Перша бібліотека в Бородянці відчинила двері до послуг читачів у 1923 р., а створена вона була зусиллями вчителів, які зібрали понад 200 власних книг. У 1934 р. була створена районна бібліотека.

Центральна районна бібліотека є головною бібліотекою району. Вона має відповідні відділи, формує, зберігає і організовує єдиний фонд документів, визначає його структуру та здійснює розподіл між бібліотеками-філіями та відділами центральної бібліотеки, організовує його циркуляцію та використання. Центральна районна бібліотека є методичним, довідково-бібліографічним і інформаційним центром з питань бібліотечного обслуговування населення Бородянського району.

В бібліотеці працюють кваліфіковані працівники з вищою освітою.

Бібліотека – це територія спілкування, куди можна прийти і поспілкуватись з цікавими людьми, відпочити тощо. Її головною метою є допомога жителям селища в отриманні знань, інформації шляхом вільного доступу до інформаційних цінностей.

 Бібліотека на додаток до друкованих ресурсів надає доступ читачам до електронних інформаційних ресурсів і допомагає орієнтуватись в них. При бібліотеці створено центр публічного доступу до мережі Інтернет. Кожен користувач має право на одержання інформації в Інтернет-центрі бібліотеки. При центральній районній бібліотеці працює «Університет третього віку», де слухачі отримують знання з основ комп’ютерної грамотності.

Книжковий фонд бібліотеки поповнився книгами сучасних українських письменників: Марія Матіус, Ю.Андрухович, В.Лис, Ю.Поклаьчук, В.Шкляр, Л.Костенко, І.Роздобудько, О.Забужко, А.Кокотюха, С.Жаден, Люка Дашвар тощо.

Періодичні видання в бібліотеці: «Урядовий кур’єр», «Бульвар Гордона», «Доктор Нострадамус», «Здоровый образ жизни», «Моя прекрасная дача», «Пенсійний кур’єр», «Позакласний час», «Праця і зарплата», «Філолог», «Сільський вісник», «Сегодня», «Факты и комментарии», «Вперед», «Час Київщини», «Бурда», «Вяжем сами», «Вышиванка», «VIVA! Україна», «Добрые советы», «Идеи вашего дома», «Кодекси України», «Лиза», «Країна», «Світ рибалки», «Лечимся вместе», «Нескучный сад», «Огородник», «Твое здоровье», «Українська вишивка».